Categorías
Actualitat Noticies

Tasta bolets amb Es Migjorn Plan

L’associació Fra Roger, gastronomia i cultura, i el Centre Micològic de Menorca van participar a una de les jornades de Tasta Es Migjorn, una activitat de Es Migjorn Plan, un pla de dinamització del municipi. Va ser el dissabte dia 15 de novembre a partir e les 13h, i hi va haver una gran afluència de públic. El tema eren els bolets, les seues varietats a Menorca, els bolets comestibles, i la seua aplicació a la cuina.

Diversos membres del Centre Micològic de Menorca havíen anat a cercar bolets el matí, i a les 13h van comparèixer a la plaça del jaleo des Migjorn. Josep Lluís Melis, president del Cercle, va explicar les diferents varietats de bolets que es troben a Menorca, i va mostrar les que s’havien trobat en la cercada: cames seques, esclatassangs, gírgoles, pebrades, peus de rata, camagrocs, pipes …

Seguidament, tres cuiners van elaborar tres plats amb bolets:

Víctor Bayo, de Alcaufar Vell Hotel & Restaurant, de Sant Lluis, va fer «Arròs melós amb ceps i formatge de Menorca».

tasta bolets victor i antoni

Així és com ho va fer: dins un tià de terra amb oli d’oliva va sofregir un poc de ceba tendra, hi va afegir els ceps deshidratats, i quan estava tot això prou fet hi va posar l’arròs, fregint-ho tot junt una estona; després hi va anar posant caldo de carn, i va anar remenant constantment fins que l’arròs va estar al seu punt; finalment hi va posar formatge semicurat de Tirant Nou rallat, ho va remenar tot, hi va afegir uns raig d’oli, i llest … va ser bonissim!

David Coca, del Restaurant Sa Llagosta de Fornells, va fer «Llomets de surell amb variat de bolets escabetxats»

tasta bolets coca x 2

Aquesta és la recepta: Ingredients (per l’escabetxat): 1 cabeça d’alls, 2 fulles de llor, 1 branca de farigola, 2 claus, 1 branca de canyella, pebre negre en gra, una cullerada de pebre bord (vermell) dols, els bolets variats (esclatassang, gírgola, xampinyó de Menorca, pebrada i cames seques), 50 gr de sobrassada, oli i vinagre. El·laboració: sofregir els alls, afegir els bolets tallats petits i les espícies, tirar-hi el vinagre i que es cogui uns 20 minuts; deixar-ho reposar un mínim de 24 hores. En Miquel Florit, que acompanyava David, el va emplatar amb trossos de taronja.

Joan Florit, de l’Hotel Rural & Restaurant Morvedra Nou, va fer «Congret de cames seques amb espuma de iogurt»

tasta bolets florit

Que has de menester? 500 gr de cames seques, 250 cl d’aigua, 250 gr de mel de Menorca, 3 ous, 3 sobres de llevat i 625 gr de farina; fas la pasta, també amb un poc de mel; a part, bulls les cames seques amb aigua i mel i les afegeixes a la pasta tallades molt petites; ho enfornes durant 25 minuts a 180 graus; i ja tens un dolç amb bolets … interessant, no? En Joan va acompanyar el congret amb una espuma de iogurt i fruits secs per damunt.

El nombrós públic que hi havia a la plaça va seguir amb atenció l’el·laboració dels plats, i els va poder anar tastant. La jornada va ser un èxit total, i van quedar moltes ganes de repetir.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21