Categorías
Actualitat Receptes Fra Roger

Altre plat de pilotes diferents (17), per Antoni Juaneda

Antoni Juaneda no és cuiner, però sembla que no se li dona del tot malament cuinar alguna cosa. Aquesta recepta és fruit d’un repte: fer una de les 3 pilotes del tast de pilotes que es va servir al Menú del segle XVIII a l’Hotel Jardí de Ses Bruixes el divendres 3 d’octubre per a sopar. Un excel·lent menú degustació que va dissenyar i elaborar el xef Joan Bagur. Hi havia una pilota de cigrons, una de bacallà, i aquesta pilota de carn de bè, que al llibre Art de la Cuina de Fra Roger és la recepta núm. 17 «Altre plat de pilotes diferents». Aquí teniu els ingredients i la manera de fer-la.

INGREDIENTS (per a 20 pilotes petites)

750 gr de cuixa de bè
un poc de xuia
pa (per banyar amb llet)
farina
formatge rallat
3 ous
herbes: herba sana i julivert
espícies: safrà, clavell, comí
sal, pebre bord picant

EL·LABORACIÓ

Tallar la carn de bè en troços no molt petits i bullir-la amb poca aigua i un poc de verdures (una pastanaga, un porro i una tomàtiga de ferro). Quan hagi bullit 10 minuts (no més) reservar el caldo i refredar la carn. Quan sigui freda, capolar-la i afegir-hi el pa banyat amb llet, els 3 ous (reservant un vermell per a la salsa), el formatge rallat i totes les herbes i espícies, i fer una massa uniforme. Amb les mans banyades amb vinagre, anar fent les pilotes, enfarinar-les i fregir-les amb oli molt calent, només per tal que es rosteixin per defora (ja que estan mig cuites el haver bullit un poc). Per a la salsa, posar el vermell d’ou dins el brou de bè i verdures, i espassir-lo. Servir en un bol 4 ó 5 pilotes, regades amb la salsa i decorades amb herba sana picada.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21