Categorías
Actualitat Articles

TALLERS D´OLI D´OLIVA VERGE DE MENORCA

Es Castell
Imatges IV Taller d´Oli d´Oliva Verge de Menorca

Durant 4 setmanes, s´han portat a terme uns Tallers d´Oli d´Oliva Verge de Menorca, organitzades per Onggloriaolivae Ignacio Sanchez Fuentes  i el Centre d´ Estudis Gastronòmics Menorca, amb la col·laboració d´entre d´altres entitats de l´Associació Fra Roger. Aquests tallers han tingut lloc al local de l´Associació de Veïns d´es Castell, amb un gran èxit de participació, arribant a aforaments complerts i inclús amb llista d´espera. Estem segurs que aquests han de tenir continuïtat a altres poblacions de Menorca. Si esteu encuriosits pel món de l’Oli d’Oliva Verge Extra no us ho podeu perdre.

El I Taller, va tenir lloc el 17 de febrer amb un gran èxit de participació, un aforament complert y llista d´espera pels pròxims.  Una jornada molt interesant amb un públic disposat  a conèixer i poder gaudir dels AOVES «verds» Menorquins. Per aquesta ocasió, vàrem comptar amb  la mono varietal ARBEQUINA de la FINCA PONT MODORRO i la seva relació amb la Dieta Mediterrània. Objectiu d´aquesta primera trobada, va ser el maridatge perfecte amb els formatges més frescos elaborats a Ferreries, brossat artesanal de l´illa, de la factoria SA CANOVA y un vermut exquisit de la Bodega BINITORD de Ciutadella, que varen fer les delícies de tots els assistents i que va servir d’al·licient per seguir gaudint en els pròxims tallers
d´aquesta festa de sabors y textures dels productes menorquins més gourmets.

En la II Jornada del dia 24 del mateix mes, i amb un aforament ple com l´anterior, el protagonista per l´ocasió va ser la mono varietal de CORNICABRA de la FINCA PONT MODORRO, dos formatges, un fresc i un semi curat ambdós de la finca SA CANOVA, maridat aquesta vegada amb un vi negre de la Bodega BINITORD.
En aquesta ocasió, el tema central era la implicació del Oli d´Oliva Verge Extra en l´alimentació diària, Pla General d´Alimentació, en cada moment del dia, amb indicacions especials d´algunes mono varietals bàsiques (ARBEQUINA, CORNICABRA I PICUAL i el seu millor moment d´ús. Hens vàrem endinsar un pas més en conèixer, reconèixer i utilitzar la Dieta Mediterrània de manera pràctica i guiada en la nostre nutrició del dia a dia comptant amb els excel·lents productes que ens ofereix la Terra de Menorca.

Taller d´Oli d´Oliva Verge de Menorca

En la III Jornada, celebrada el 3 de març, vàrem explorar els múltiples aspectes saludables i terapèutics que ens ofereix l´olivera, fulles, fruits, extractes foliars, aoves i elixir floral, explicant els usos més reconeguts de cadascun d´ells.
Per aquesta ocasió vàrem comptar amb  el mono varietal PICUAL de la FINCA PONT MODORRO de Juan Cerezo i un formatge curat de la finca SA CANOVA, maridat aquest cop amb un vi negre de la Bodega BINITORD, elegit especialment per l´ocasió.
Durant la jornada, vàrem parlar també en profunditat del que coneixem molt de prop, d’Olea teràpia com a sistema natural, inclusiu i integral per tractar des de l´olivera i els seus derivats,  conjugats en totes les seves dimensions saludables, tant per l´olivera mateixa, como pel esser humà i la Naturalesa.

En el IV i darrer taller, celebrat el 10 de març, considerat sens dubte el més especial dels quatre programats en aquest primer cicle, pel fet de convergir, per una part la presentació i tast per primera vegada en la historia de l´olivicultura insular, del AOVE D´ULLASTRE I OLIVÓ, l´ olivera salvatge que dona sentit a la singularitat del paisatge de l´illa, per la seva omnipresència i que també per primera vegada es comercialitzarà pel seu alt rendiment percentual que han aconseguit a la FINCA PONT MODORRO, situant a Menorca en el mapa de l´olivicultura nacional i internacional en un destacat lloc per la raresa, altíssima qualitat i demanda d´aquest suc d´oliva tan espectacular.

A més, també de tastar un altre dels AOVES de la mateixa finca, un COUPAGE D´ARBEQUINA, CORNICABRA I PICUAL, que precisament son les mono varietals que una a una havíem anat coneixent amb profunditat i maridant en cadascun dels tallers anteriors.Per maridar aquests dos AOVES, vàrem elegir un formatge menorquí molt especial, cremós i suau, CALA BLANC de la  finca SA CANOVA que ha estat premiat internacionalment en l’edició del WORLD CHEESE AWARDS 2016 com nou millor formatge del món i subcampió absolut SUPERGOLD. No podia faltar per aquesta ocasió, un caldo també molt singular de l´illa, per la seva alta qualitat i que pel seu nom ens evoca una de les llegendes màgiques de Menorca CIUTAT DE PARELLA, un criança negra de 16 mesos en barrica de roure francès i americà de la Bodega BINITORD. Per altre banda, i també pel caire especial de la jornada, en Pep Pelfort, Director del Centre d’Estudis Gastronòmics Menorca elaborà una salsa mahonesa a mà i de forma tradicional.

Taller d´Oli d´Oliva Verge de Menorca

Com a punt i final, i per acabar de arrodonir aquesta espectacular IV jornada, es va aprofitar l´acte per l´entrega del PREMI COR D´OLIVERA “EDICIÓ ESPECIAL” a JUAN CEREZO MIR, que juntament amb ISAAC HERRERA, son els artífexs del AOVE D´ULLASTRE I OLIVÓ, d´olivera salvatge, amb el que sens dubte ha donat un pas de gegant en la qualitat, singularitat i repercussió en la Olivicultura del present i futur d´aquest terra, Menorca.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21