Categorías
Actualitat Noticies

L’obra de Pau Faner al plat, realisme màgic i cuina menorquina

Amb motiu del Congrés Internacional dedicat a la figura de Pau Faner, que es va celebrarar els dies 3, 4 i 5 de novembre al Cercle Artístic de Ciutadella organitzat per l’Institut Menorquí d’Estudis, i a modo de cloenda lúdica, el Setmanari El Iris i l’espai gastronòmic Ses Voltes, van organitzar un mangnific sopar el dissabte dia 4 a les 21h, en el que es va maridar literatura i gastronomia, realisme màgic i cuina menorquina.

El gastrònom i escriptor gatronòmic Bep Al·lès va fer una àmplia cerca de plats i receptes que surten a les obres d’en Pau Faner, molts d’ells relacionats amb la Fonda Faner al voltant de la qual va transcòrrer la infantesa de l’escriptor, i finalment, ell mateix i el cuiner Tolo Carrasco, van fer la selecció final dels 17 tasts final donant forma a un excepcional menú degustació, un interressant recorregut per alguns dels llibres d’en Pau i un record i homenatge als plats més emblemàtics de la Fonda Faner.

Pa de blat de xeixa, oli de s’Olivaret, flor de sal de Fornells i maonesa (FLOR DE SAL); esclatassangs i gírgoles amb sobrassada (CONTES MENORQUINS); pollastre farcit de pilotes, pinyons i prunes confitades, i pancuit (FINS EL CEL); raoles d’envidia (EL CANT DE L’ALOSA); oliaigua broix (L’AMOR DEL CAPITÀ GAVINA); ensalada de llagosta, canelons de sa Fonda Faner, i arròs també de la Fonda (EL CANT DE L’ALOSA); rajada as forn, i conill farcit (L’AMOR DEL CAPITÀ GAVINA); xocolati i ensiamada (EL CANT DE L’ALOSA); tortada d’ametlla (L’AMOR DEL CAPITÀ GAVINA); pastissets i coca de confits (L’ARCÀNGEL); I llet merengada i torró cremat (EL CANT DE L’ALOSA). Tot açò acompanyat de vi blanc «Marfil» d’Alella, vi negre «Sangre de Toro» de Torres, i un «Perfecto Amor» per acabar.

Al sopar hi va assistir en Pau Faner i na Rosa Canet, la seua dona, i un bon nombre de familiars, amics i persones coneixedores de la seua obre i interessades en disfrutar d’un bon sopar. Tothom va coincidir en l’encert de la iniciativa, i en la qualitat i valor dels plats sevits i de l’esdeveniemnt en si mateix, felicitant els organitzadors i, molt especialment, el cuiner.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21