Categorías
Actualitat Articles

Joan Roca a Menorca, compartint coneixement culinari i molt més…

Amb motiu de la presentació de la Guia Matoses, dels 100 millors restaurants de Menorca, el dijous dia 9 de novembre, en un acte organitzat pel Diari Menorca i l’amic i col·laborador de Fra Roger Borja Matoses, va visitar Menorca Joan Roca, del Celler de Can Roca, una persona que no necessita presentació, per la seua impresionant trajectòria en el mon de la cuina  la restauració. Molt més que un cuiner com, tal com va demostrar durant les hores que va estar a la nostra illa.

Acabat d’aterrar a Menorca va visitar l’Escola d’Hosteleria Mª Àngels Cardona de Ciutadella, on més de 100 alumnes el van escoltar amb atenció i amb emoció. Tenir un gran mestre de la cuina i la restauració a l’escola era un fet extraordinari i molt especial. Roca va compartir coneixements i, entre moltes altres coses, va posar l’accent a la formació de Sala, resaltant la importància de comptar amb bons professionals en aquest camp, clau per a transmetre al client lo que es fa a la cuina.

A les 11h era la convocatòria a S’Hort de Sant Patrici (Ferreries) per a presentar la Guía Matoses, amb les recomanaciona de Matoses i editada pel Diari Menorca. L’acta havia creat una gran expectació, per açò la sala que acull el museu de formatge de Sant Patrici estava plena fins dalt, més de 150 persones, majoritàriament del sector de la gastronomia i el producte de Menorca (cuiners, restauradors, productors, entitats, etc), van acudir a la cita, amb ganes d’escoltar Joan Roca. I el mestre no va defraudar.

En un format de conversa amb Borja Matoses, tots dos van exposar com veien la cuina de Menorca, van xerrar de la Guia, del la bona línia que está seguint la gastronomia a la nostra illa, i de moltes coses més. Roca va exposar de forma senzilla però brillant, la trajectòria del Celler de Can Roca, desde el seus orígens familiars a Girona, fins l’èxit i la diversificació que viu avui en dia aquest temple de la cuina. En definitiva, una trobada que va resultar molt especial, inspiradora i motivadora, un esdeveniment excepcional que va servir també per a carregar les piles, i convencèr-mos de que anam pel bon camí, i que Menorca té un futur gastronòmic brillant, arrelat al gran valor del nostre patrimoni culinari.

L’acte va finalitzar amb una excel·lent aperitiu amb producte de Menorca servit per S’Hort de Sant Patrici, un marc imillorable, que va motivar la conversa entre els assistents i, com no podia ser d’una altra manera, les corresponents fotografies amb el protagonista, com aquesta amb un nutrit grup de molt bons cuiners que contribueixen, també, amb la seua feina diària, a posar la cuina de Menorca al lloc on li correspon. La nostra associació, representada en aquesta ocasió pel Secretari Antoni Juaneda (el presidenta Borrás havia excusat la seua assistència), vam tenir la ocasió i el plaer d’obsequiar Joan Roca amb un exemplar dedicat de Art de la Cuina, de Fra Roger.

Algunes de les fotografies son de Verónica Pérez i, per lo bé que descriu l’esdeveniment al seu blog Nika Vintage, i per a complementar aquesta breu crònica, vos hi posam aquest enllaç: Presentación de la Guía Matoses con Joan Roca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21