Categorías
Actualitat Noticies

Abelles i mel, el documental i diversos tasts gastronòmics

«Abelles i mel» és un excel·lent documental dirigit per Antoni Salvador, protagonitzat per Antoni Anglada, apicultor i productor de la mel Dolçamar, amb veu de Joan F. López Casasnovas, que va resultar guanyador del certamen de curtmetratges VideoBosco 2016, convocat per l’Associació d’Antics Alumnes Salesians. Amb motiu de la seua projecció a diferents indrets, per tal de divulgar-lo i transmetre el seu missatge, l’associació Fra Roger ens hem encarregat d’el·laborar diversos tasts gastronòmics, d’elaboracions culinàries fetes amb mel. Aquest és el programa, i el resultat:

Dijous 19 de maig de 2016 a les 20h a la seu del GOB Menorca a Maó, projecció del documental, col·loqui i demostració gastronòmica i tast, a càrrec de la cuinera aficionada Joana Carretero, que va fer galetes de mel amb brossat aromatitzat amb figues i «caviar» de mel. Aquest excel·lent elaboració es va acompanyar amb vi negre «mulsum» a l’estil romà (amb mel i pebre negre) i vi blanc «pimenta» a l’estil medieval (amb mel, pebre negre, canyella i gingebre). El secretari de Fra Roger, Antoni Juaneda, va explicar que el llibre Art de la Cuina conté una quinzena de receptes amb mel, que era emprada per endolcir plats de carn, sobretot, i algún de peix.

Abelles i mel galetes mel 1

Divendres 3 de juny de 2016 a les 21h al Cercle Artístic de Ciutadella, projecció del documental, col·loqui i demostració gastronòmica i tast, a càrrec de la bloguera Silvia Alpiste, que a fer pa amb cervessa i mel, que els assistents van poder provar amb un formatge semi de Talatí, bonissim; i unes coquetes de verdures amb mel, també excel·lents. La mel i la ceressa era de Mel i Untis. A l’acte hi van participar els assistents a les VIII Jornades d’Etnobotànica que s’acabaven de celebrar al mateix local del Cercle Artístic. El tast es va acompanyar de cervessa «El Bagot», de Mel i Untis, i amb vi negre «mulsum», amb mel i pebre negre, que va sorprendre als que el van provar.

Abelles i mel Ciutadella

Divendres 10 de juny de 2016 a les 21h a l’Auditori de Ferreries, projecció del documental, col·loqui i demostració gastronòmica i tast, a càrrec del polifacètic Damià Coll, que va fer palets (sticks) d’aubergínia amb tempura de curri i mel. Prèviament a la projecció del curmetratge d’Antoni Salvador, es va projectar un video fet en Super 8 l’any 1985, també sobre l’apicultura, i també participant al concurs VideoBosco d’aquesll any. En acabar les dues projeccions, Damià Coll va explicar la recepta del tast i, mentre preparava la degustació per als assistents, Antoni Juaneda va explicar qui era Fra Roger i quina és la tasca de l’associació, a més d’esmentar algunes receptes de Art de la Cuina que duen mes. Per la seua part, l’apicultor Antoni Anglada va proposar un joc, en el que els assistents van poder provar fins a 7 mels de característiques diferents, havent d’endevinar quina era la mel industrial i de baixa qualitat. El tast d’aubergínia tempuritzada i amb mel va ser acompanyat amb vi medieval «pimenta», endolcit amb mel i espiciat amb gingebre, canyella i pebre negre o bo.

Abelles i mel Ferre

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21