Categorías
Actualitat Articles

Quatre generacions de la Pastisseria Moll de Ciutadella

Quatre generacions de la Pastisseria Moll

Publicam un interessant article que firma Joan Mascaró per al Setmanari El Iris del divendres 26 de febrer de 2016, amb motiu el guardó com a millor reboster/pastisser de l’any 2015 que li va atorgar l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears.

«El seu besavi, Sebastià Moll Moll, va començar fent xocolati a un hortal de Ciutadella, cap allà a principis del segle XX, iniciant la nissaga de sucrers i pastissers que actualment gestionen la Pastisseria Moll del carrer del Roser. Llorenç Coll Moll (Ciutadella, 1974) n’és ja la quarta generació i és, juntament amb la seua mare Margarita uag phone casescomposttea.orgwhere can i buy Moll (que s’encarrega més de la part de despatxar), un dels caps visibles per tirar endavant aquesta empresa més de 100 anys després (80 des que són a l’actual ubicació). Ara just fa dues setmanes, Llorenç Coll Moll acaba de rebre el premi de l’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears que el distingeix com a Reboster/Pastisser de l’Any 2015, i ens hem apropat a la seua pastisseria per conèixer un poc més de la seua història i del seu present.

Moldre cacau a un hortal per fer xocolati

Sense parlar d’una data molt concreta, és a principis de 1900 el moment en què fixarem aquesta història. Fou devers aquells anys quan Sebastià Moll Moll, besavi de Llorenç Coll Moll, va començar a fabricar xocolati a un hortal de Ciutadella, a través de moldre amb una bístia el cacau que duia de fora i de, ja fet en format xocolatina o del tipus xocolati de neu i d’altres castes, dur-lo a vendre a diferents establiments del poble»

Llegeix l’article sencer aquÍ: Quatre generacions de la Pastisseria Moll

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21