Categorías
Actualitat Noticies Receptes Km 0

12 mesos 12 mossos, gener: patates confitades amb ou potxat, sobrassada i crema d’ou estrellat

12m12m gen patates ou sobrassada

La recepta del mes de gener, de la serie «12 mesos, 12 mossos», la volem dedicar a la festivitat de Sant Antoni, amb un plat senzill però molt saborós, que agradarà molt als teus convidats. El xef que ens fa aquesta recepta és Doro Biurrun, de Terra Bistró & Bar, del port de Maó, i aquí tens la manera de fer-la:

Ingredients (per a un plat):

Fent clic damunt l’ingredient trobaràs tota la informació sobre el producte al portal Agroxerxa

1-2 patates
1 rodanxa de sobrassada
2 ous, 4-5 alls
1l d’aigua
200 cl de vinagre
oli d’oliva
sal
llor

Elaboració:

Pelem les patates, les tallem a làmines fines i llavors les sofregim en oli d’oliva amb alls i llor durant 10 minuts aproximadament. Mentre les patates es van confitant, dins d’una olla, comencem a escalfar l’aigua i el vinagre on farem l’ou potxat. A la vegada, anem preparant la crema d’ou estrellat. Fregim un ou i quan estigui ben daurat l’aboquem dins d’un recipient, amb tot l’oli, perquè es refredi. Quan estigui ben fred, hi afegim una mica d’aigua i ho triturem amb una batedora, fins a obtenir una crema blanquinosa. Llavors, anem a preparar l’ou potxat. Quan l’aigua amb vinagre estigui ben calenta, hi tirem un ou i el potxem. Amb molt de compte, el traiem de l’olla i el deixem que refredi en aigua tèbia. Quan les patates estan confitades, les traiem de la paella i les salem. Acte seguit, comencem la presentació del plat. En primer lloc col·loquem les patates dins d’un motllo i les premsem. A poc a poc, retirem el motllo i a sobre les patates hi posem una làmina de sobrassada. Llavors, ho posem dins del forn durant 2 minuts perquè la sobrassada tregui el seu suc i impregni la patata. Acte seguit, traiem l’ou potxat de l’aigua tèbia, el ben eixuguem i el col·loquem damunt la sobrassada. En darrer lloc tirem la crema d’ou estrellat al voltant de la patata.

Aquesta recepta, juntament amb un article sobre l’orígen de la sobrassada i un esdeveniment, van ser protagonistes de la pàgina gastronòmica que Fra Roger té al Diari Menorca, aquí la pots veure i descarregar-te-la: Pagina Gastro Diari Menorca gener 2016, i a continuació, pots veure el video, amb tots els passos per a fer el plat:

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21