Categorías
Actualitat Noticies

Fra Roger torna a la Cuina Menorquina

El passat 15 de novembre Fra Roger va tornar a fer-se present a la cuina menorquina, amb l’associació que duu el seu nom «Fra Roger, gastronomia i cultura».

Francesc Roger va néixer a Ciutadella l’any 1704. Ingressà com a frare franciscà al convent de sant Francesc i, probablement, fou aquí on aprengué l’ofici de cuiner durant els anys de joventut. El 1741 aconseguí el grau de predicador i, més endavant, fou president del convent (1748 – 1752). Des de 1761 fins l’any de la seva mort, el 1764, exercí de pare guardià, màxima autoritat de la comunitat local. “Art de la cuina” és l’obra que escriví, fruit de l’experiència i dels coneixements acumulats al llarg dels anys que exercí com a cuiner.

L’associació vol crear un marc comú de referència, on puguin trobar-se totes les persones interessades en la tradició gastronòmica de Menorca i on puguin aportar els seus coneixements i experiències, elaborar estudis, construir espais d’experimentació, que permetin contribuir al coneixement general de la cuina menorquina, donar-li el valor cultural que mereix, i projectar-la cap al futur.

Les finalitats de l’associació són la investigació, l’estudi, l’experimentació, la divulgació i la promoció de la gastronomia de Menorca, per a la qual cosa realitzarà i promourà accions formatives i divulgatives, tallers i cursos, publicacions, beques d’investigació i recerca, premis sobre gastronomia, esdeveniments gastronòmics, etc.

Els fundadors van ser: Ariadna Martínez Martínez, Joan Bagur Moll, José Manuel Allés Salvá, Águeda Pons Villalonga, Ana Gámez Sánchez, Teodoro Biurrun Coll, Carlos Juanico Urbina, José Bosch Camps, Miquel Mariano Vadell, Tomás Cano Folch, Jaume Mascaró Pons (president del Consell Assessor), Asunción Bosch Moll (tresorera), Antoni Juaneda Cabrisas (secretari), Elisabeth Julienne Guillén Fernández (vicepresidenta), Josep Pelfort Sola, Rosa Rotger Triay, Daniel González Mora, Anna Tusell Artigas, Victor González Bayo, Damià Borrás Barber, Josep Borrás Anglada (president).

Aquesta és la informació que va aparèixer al Diari Menorca: Premsa info Diari Menorca 17-11-13

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21