Categorías
Actualitat Noticies

Fra Roger, a les XI Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural a Alaior

jornades Alaior jaume, andreu i miquel

L’associació Fra Roger, gastronomia i cultura, va participar a les XI Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural que es van celebrar a Alaior els dies 6, 7 i 8 de març de 2015 a la Sala d’Activitats Ciutadanes de l’Ajuntament, organitzades pel Centre d’Estudis Locals d’Alaior. La participació de Fra Roger va ser el dissabte dia 7 el matí, amb les següents intervencions:

Després de les obligades paraules de benvinguda per part de Miquel Àngel Marquès, Jaume Mascaró, president del consell assessor de Fra Roger, dins la secció «L’hora de les entitats», va fer la presentació de l’Associació Fra Roger, gastronomia i cultura, amb una brillant intervenció.

Tot seguit, l’esmentat Miquel À. Marquès, del Centre d’Estudis Locals d’Alaior, organitzador de les Jornades, va disertar sobre “El convent de Sant Diego: comerciants, aliments i malalts al segle XVIII”, i va mostrar els «panets de Sant Diego», fets per a la ocasió.

Andreu Vidal Mascaró, autor de l’estudi introductori del llibre Art de la Cuina, de Fra Roger, va fer la ponència “La cuina del convent de Sant Francesc de Ciutadella i la saviesa culinària de fra Roger”. Aquí podeu veure, i descarregar, les dues parts de la seua intervenció:

La cuina del convent de Sant Francesc de Ciutadella

La saviesa culinaria de Fra Francesc Roger

jornades Alaior Andreu Vidal

Finalment, l’investigador i escriptor gastronòmic (i cuiner), Pep Pelfort, juntament amb el conegut i reconegut cuiner Doro Biurrun, dels restaurants Sa Parereta den Doro i Terra, van explicar i elaborar, respectivament,  la recepta núm. 106 de Art de la Cuina «Altra crema de xacolate». Pelfort va explicar la curiositat que suposa que Fra Roger fes una recepta de xocolati sòlid, i va contar com aquest aliment era mal vist per l’església pes seus efectes euforitzants … pots llegir un article seu a aquest enllaç del seu blog del Centre d’Estudis Gastronòmics «Endorfines, franciscans i pastilles de xocolati» Per la seua part, Doro va elaborar en directe la recepta de Fra Roger, i la va donar a tastar als assistents, juntament amb una versió seua de la mateixa recepta, introduint algunes variacions. Les dues copes de xocolati van ser bonissimes, i molt apreciades pels que les van tastar. Aquí tens la recepta en les versions de Fra Roger i Doro Biurrun: Altra crema de xacolate dues versions

jornades Alaior Pep explicant

Aquest és el programa de les jornades: Jornades Historia i Patrimoni Alaior programa

Aquest és el programa de les activitats culturals: Jornades Historia i Patrimoni Alaior activitats culturals

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21