Categorías
Actualitat Noticies

Fra Roger, als actes gastronòmics del Dia de les Illes Balears

Amb motiu de la cel·lebració del Dia de les Illes Balears de 2014, els dies 1 i 2 de març, Fra Roger ha participat i ha col·laborat en l’organització de diferents activitats gastronòmiques.

El dissabte dia 1, Silvia Anglada (de Es Tast de na Silvia) a Sa Plaça del Mercat de Ciutadella, i Angels Pons (de La Cuina dels Angels) al Mercat Femenies – Peixateria de Maó, van cuinar «Un plat de pilotes de peix», la recepta núm. 111 del llibre «Art de la Cuina» de Fra Roger, que va ser degustat de forma gratuita pels assistents. Va ser un èxit, perquè en dues hores es van servir 750 pilotes. Amb aquests tipus d’activitats es contribueix a fomentar el consum de peix de Menorca, a dinamitzar els mercats com a espais gastronòmics i de relació, i en aquest cas, vam recuperar una recepta de Fra Roger, en el sentit d’actualitzar-la per a fer-la popular. La cuina del segle XVIII transportada al XXI.

Diumenge dia 2, al Reciente Firal des Mercadal, es va cel·lebrar el concurs de cuina Xef Jove Menorca «Repte Fra Roger». Cinc alumnes de l’IES Mª Àngels Cardona van haver de cuinar la recepta núm. 114  «Altra panadera ab tomàtigues, prunes i confitura», una panadera de peix (en aquest cas van fer servir pagre) amb molt de dolç, que requeria habilitat per a mesclar peix i dolços per aconseguir un plat de qualitat. Els concursants van demostrar molt d’interès i bones maneres, i van aconseguir plats molt dignes, curiosos, atractius a la vista i al paladar. El jurat, format per Miquel Mariano Vadell (de Ca N’Aguedet), Pep Pelfort (del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca), i Carlos Juanico (cuiner i professor de l’IES Mª Àngels Cardona), van valorar diferents aspectes, donant com a guanyador Juan Carlos de la Cruz.

Va resultar una activitat molt enriquidora, i molt pròpia de l’associació, per haver apropat les receptes de Fra Roger a la gent, fent-les visibles, aptes per a ser degustades, contribuint així a un millor i major coneixement d’aquesta joia de la nostra gastronomia i de la nostra culturra que és «Art de la Cuina».

Video Xef Jove Menorca «Repte Fra Roger», de Miquel Mariano Pons

Aquestes activitats van tenir ressò als mitjans de comunicació: DiariMenorca1 DiariMenorca2 IB3Televisió1 IB3Televisio2

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21