Categorías
Actualitat Estudis

«Seguirem sent el que mengem?», per Jesús Contreras

Jesús Contreras va pronunciar la conferència «Seguirem sent el que mengem?» en l’acte de presentació pública de l’associació «Fra Roger, gastronomia i cultura», que va tenir lloc el dijous 20 de febrer de 2014 a les 20h a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis, a Maó.

Video de la presentació pública de Fra Roger (fet per Miquel Mariano Pons)

Contreras va passar revista als nombrosos canvis que s’han produit en les dues o tres darreres dècades, des de la nutrigenòmica i els aliments funcionals a la gastronomía molecular passant per la industrialització alimentària i la seva constant innovació … i tot això relacionat amb canvis socials i culturals. Va fer una xerrada amena i ben documentada, que va interessar i entretenir molt al nombrós públic assistent.

Jesús Contreras va ilustrar la conferència amb diapositives, però té un treball complert sobre el tema, que pots llegir complert a aquest enllaç:

Seguirem sent el que mengem Jesus Contreras

CURRICULUM DE JESÚS CONTRERAS

Jesús Contreras Hernández és Catedràtic d’Antropologia Social a la Universitat de Barcelona, i és director de l’Observatori de l’Alimentació (ODELA). Les seves especialitats són l’antropologia econòmica i l’antropologia de l’alimentació. Ha fet treball de camp als Andes i a Espanya. Les investigacions més recents són sobre els àmbits dels comportaments del consum i, més particularment, els comportaments alimentaris. Ha desenvolupat diverses recerques sobre les relacions entre l’evolució de les formes de vida i la seva relació amb els canvis alimentaris.

Entre les seves publicacions cal destacar: Antropología de la alimentación (1993), Alimentación y cultura: necesidades, gustos y costumbres (1995), Los productos de la tierra en la Europa del sur (1996), «Alimentación y sociedad: sociología del consumo alimentario en España» (1997), «Cambios sociales y cambios en los comportamientos alimentarios en la España de la segunda mitad del siglo XX» (1999), «Los aspectos culturales en el consumo de carne» (2001), «La obesidad: una perspectiva sociocultural» (2002), Els sentits del vi (2002) i La alimentación y sus circunstancias: placer, conveniencia y salud(2004).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

https://www.high-endrolex.com/21