XXXVI Jornades d’Estudis Històrics Locals dedicades a “Els Jueus a les Balears. Presència, expulsió i repressió”. Taller de cuina.

 

Els dies 22, 23 i 24 de novembre, s´han celebrat a la seu de l’Institut Menorquí d’Estudis (Menorca, Maó), les XXXVI Jornades d’Estudis Històrics Locals dedicades a “Els Jueus a les Balears. Presència, expulsió i repressió”, organitzades per la Conselleria de Cultura Participació i Esports, a través de l’Institut d’Estudis Baleàrics, coincidint amb la commemoració dels 1600 anys de la “Circular del Bisbe Sever de Menorca sobre la conversió dels jueus.

0eb28f5c-b648-4743-9bd9-f9e46a86446d

Taller de Cuina Medieval Jueva a les XXXVI Jornades d’Estudis Històrics Locals.

Amb l’objectiu d’ampliar el ventall d’activitats d’aquestes jornades, a les insta·lacions del Museu de Menorca, es va incloura aquest any en el programa, un taller de cuina medieval jueva a càrrec del Xef Victor González Bayo (Fra Roger), el qual va elaborar unes «formatjades de carn de be«, de les que posteriorment varen poder gaudir els presents, amb un tast maridat amb » vi Kosher«.

IMG_0503

Formatjades de carn de be i vi Kosher

Durant aquest acte, els assistents varen poder també gaudir de les explicacions al voltant de “La cristianització de la cuina jueva a Menorca”, per part de Bep Al·lès (Gastrònom i President de l’Associació de Periodistes i Escriptors  Gastronòmics de les Illes Balears).

 

, ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: