LA FARINA DE XEIXA COM A INGREDIENT PER A BASES DE PIZZA

Pizzas elaborades amb farina de xeixa

El GOB Menorca, juntament amb Fra Roger i el suport del Consell Insular de Menorca, organitza el proper dissabte dia 3, una demostració de pizzes fetes amb farina de xeixa, comptant amb la col·laboració de la blocaire Rosa Rotger del bloc de cuina casolana, menorquina i receptes tradicionals <Tiberis a Casa>, per la elaboració de diverses receptes de pizza fetes amb aquest producte, a més d´altres de la Xarxa de Finques Agronaturals de Menorca, que els assistents podran tastar de forma gratuïta.

El blat xeixa, presenta unes característiques especials, sent molt saborós, ric en proteïnes i minerals i d’un color vermellós.

El lloc de La Marcona recupera aquest cereal autòcton que ja es feia servir fa segles i que ha sofert poques modificacions. La Marcona es una explotació agrària familiar, situada a la zona de tramuntana del terme municipal de Ferreries, amb una gestió diversificada i amb certificació ecològica. Es tracta d´una explotació que per dir-ho d’alguna manera, el seu producte estrella seria el pa fet amb blat autòcton. Tot el procés d’elaboració es fa a aquesta finca; des de la sembra del blat, passant per la farina fins al producte transformat en pa. A més, fan altres cereals per alimentar els cavalls que hi ha a casa, com també una mica d’horta i l’aprofitament forestal. Tot en explotació ecològica.

En ella hi podem trobar cultius de blat, civada, ordi, així com horta. Tant els cereals com l´horta son produïts majoritàriament amb llavors autòctones.

A la seva manera i des del sector del camp, Antoni Moll i la seva dona Carme, responsables de l´explotació, també ajuden a recuperar antigues tradicions illenques. En aquest cas, rescatant de l’oblit un cereal que «ja existia en temps dels talaiòtics», explica Antoni, qui afegeix que es tracta del blat més pur després de l’espelta. «És un dels que ha sofert menys modificacions d’ençà que l’ésser humà el va descobrir».

Productes amb farina de xeixa

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: