Demostracions gastronòmiques a l’aula “Antoni Cardona”

El conveni signat a finals de setembre entre Fra Roger i la Cooperativa San Crispín contempla, entre d’altres activitats, la realització de diverses xerrades amb demostració gastronòmica i tast sobre un tema i/o producte, amb periodicitat mensual, a l’aula de cuina “Antoni Cardona”, ubicada al supermercat de la cooperativa al polígon industrial d’Alaior. Els objectius d’aquestes activitats son: divulgar i conèixer les qualitats i propietats del producte i la cuina de Menorca; donar a conèixer els cuiners i la oferta de restauració de Menorca; i donar a conèixer la oferta comercial de San Crispin, i aconseguir socis.

Es duran a terme el tercer divendres dels mesos d’octubre, novembre i desembre de 2017, i de gener, febrer i març de 2018, de 19h a 20h30, i hi assistirà un grup de subscriptors del Diari Menorca, que farà difusió de les diferents sessions, així com socis de San Crispin i de Fra Roger. El públic en general també hi pot assistir, però tindràn preferència els colectius esmentats, per raons òbvies.

Aquest és el calendari i els temes/productes de les sessions pendents, i més avall pots veure la informació i imatges de les sessions ja celebrades:

  • 15 desembre. Rebosteria Nadalenca. Xerrada i demostració gastronòmica a càrrec del pastisser artesà, Lluis Febrer, de Ferreries, que farà Torró de la Reina, i els assistents el podran tastar, amb alguna cosa més, en acabar la sessió
  • 19 gener. Mel. Projecció del curtmetratge “Abelles i mel”, d’Antoni Salvador, que serà comentat pel mateix Antoni Salvador i per Antoni Anglada, productor de la mel Dolçamar. Cuiner (pendent)
  • 16 febrer. Embutits. Xerrada Tian Orfila, d’Embutits Trebalúger. Cuiner (pendent)
  • 16 març. Cervessa. Xerrada Vicent Vila, de fabricant de la cervessa artesanal Grahame Pearce. Cuiner (pendent)

HERBES AROMÀTIQUES. Divendres 17 de novembre a les 19h

La segona sessió la vam dedicar a les “Herbes aromàtiques menorquines per a condimentar”. En Marc Moll, expert en herbes aromàtiques va xerrar de les aplicacions culinàries, i també de les seues propietats curatives, que a vegades van juntes, en una intervenció ben interessant i sorprenent. I el cuiner Tolo Carrasco, del Grup Recibaria, va fer una “Panadera de peix de roca de Menorca” condimentada amb herbes, deliciosa, que tots els assistents va poder tastar. I a més, hi va haver una petita sorpresa perquè no esteia anunciat, i és que el cuiner havia infusionat oli amb diferents herbes, poguent apreciar així, amb un poc de pa, els diferents aromes de murta, porradell, queixal de vella, romaní, fonoll marí, llengua de passarell, menta aquàtica, frígola, llentrisca, cama roja

CUINAR AMB BOLETS. Divendres 20 d’octubre a les 19h30

A la primera sessió del cicle de xerrades, demostracions gastronòmiques i tast sobre producte de Menorca hi van assistir 60 persones, omplint l’aula Antoni Cardona. Cicerón Mercadal, gerent de Bolets de Menorca, va fer una molt interessant xerrada sobre el cultiu de bolets i les seues aplicacions culinàries i, tot seguit, el cuiner Victor Bayo va elaborar un rubiol farcit de bolets, que els assistents van poder tastar, amb un vi Ferrer de Muntpalau.

 

,
2 comments on “Demostracions gastronòmiques a l’aula “Antoni Cardona”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: