12 mesos 12 mossos, juny: Verdures Ca Na Pilar

12m12m Juny Verdures Ca Na Pilar foto

Arriba el mes de juny i «12 mesos 12 mossos» vos vol oferir un plat fresc, amb peix i verdures de temporada. És un plat que el xef Victor Lidón a Ca Na Pilar, el restaurant on ara desenvolupa la seua tasca com a cuiner i on va començar a fer les seues primeres feines dins una cuina quan era molt jovenet i estiuejava a Menorca. Aquesta és la senzilla però vistora i interessant recepta que ens proposa en Victor:

INGREDIENTS:

Fent clic damunt l’ingredient trobaràs tota la informació sobre el producte al portal Agroxerxa

Sardina fumada, Ou mollet vermell, Patata macaria, EspàrrecsMongeta tendraRemolatxaBròquilColflorTomàtic Cherry,  Mascarpone,  Rúcula‘ Escarola, Mantega, JulivertOli d’olivaSal, Pebre.

ELABORACIÓ:

VERDURES: Bullir i refredar amb aigua i gel els espàrrecs, la mongeta tendra, les carxofes, la remolatxa, el bròquil i la colflor. Reservar.

PATATA MACARIA: Coure a 170 graus les patates durant 45 minuts. Pelar i amb una forquilla mesclar-ho amb la mantega, oli verge, sal i un rovell d’ou. Introduir el puré entre dos papers de forn i premsar. Refrigerar i tallar amb un talla-pastes.

OU MOLLET: Bullir l’ou 6 minuts i refredar. Rompre la closca però sense retirar-la de l’ou. Introduir en un liquat de remolatxa perquè agafi el color.

COM FUMAR LA SARDINA: La sardina la podem comprar ja fumada, però si la volem fumar noltros, en Victor ho fa aixó: Es netegen be les sardines i es fan a filets. Es marinen amb sal i sucre (quantitats iguals) durant 20 minuts. Es renten amb aigua i es desespinen. Per a fumar-les, s’agafa una olla gran amb tapa i s’hi posa romaní i farigola seca a la base. A sobre una reixa un bol amb aigua i gel. Dins del bol d’aigua un altre amb les sardines. Encenem el foc i tapem. 5 minuts després ja ho tenim.

EMPLATAT: Marcar la patata macaria. Amanir les verdures i el tomàtic cherry amb una vinagreta de mostassa (per un litre d’oli posar 60 gr. de mostassa i 50 de vinagre), sal, pebre i julivert. Pelar l’ou. Tallar la sardina fumada. Col·locar sobre la patata, amb gràcia i elegància, les verdures, el tomàtic, la sardina, el mascarpone amb julivert picat (amanit amb sal i pebre), l’ou, la rúcula, l’escarola i les flors que es desitgin per decorar.

Aquí te pots descarregar la recepta: Verdures Ca Na Pilar de Victor Lidon recepta I aquesta és la pàgina que va publicar el Diari Menorca: Verdures Ca Na Pilar de Victor Lidon pagina DM

Aquí tens el video de la recepta:

, ,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: