Taller de la Memòria, la cuina de les nostres àvies

L’associació Fra Roger, amb el suport de la Fundació La Caixa i de la Conselleria de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca, va dur a terme, durant el mes de maig, un taller de la memòria al Centre Sociosanitari de Santa Rita de Ciutadella i a la Residència de Gent Gran de Maó, ambdues depenents del Consell. Els tallers, que es van desenvolupar en tres sessions a cada centre, van consistir en crear una dinàmica per a que les persones majors exercitessin la memòria recordant les receptes que més bé feien i que més lis agradaven, i contribuïr a més a la recopilació de part del nostre patrimoni culinari. Motivant la conversa, es va aconseguir que les persones majors revivissin celebracions familiars, anècdotes, etc, i es va aconseguir també es sentíssim importants, augmentant la seua autoestima.
Taller Memoria Santa Rita
Al taller hi van participan directament 20 persones majors, i van sortir més de 70 receptes, algunes de les quals (les que estaven complertes, les més ben elaborades i més interessants), es van presentar al concurs Receptes de Biosfera que havia convocat l’Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular. Les persones que, per part de Fra Roger van fer el Taller son: Rosa Rotger, blog Tiberis; Sonia Sintes, blog Simfonia al meu rebost; Ana Gámez, blog Ana en la cocina; Ague Pons, blog Ses cuinetes de n’Ague; Sión Bosch, tresorera de Fra Roger; i Judith Morillas, de l’empresa Sa Xaranga, que ha coordinat i documentat tota l’activitat
Taller Memoria Residencia Mao
La valoració final del Taller es molt positiva, s’han superat les expectatives, tant de participació de la gent, com dels continguts i la dinàmica que s’ha generat, i pels resultats. Els educadors i la direcció dels dos centres estan encantats, i volen que repetim l’experiència més endavant. Ha estat molt gratificant per a les parts, la gent gran ha après de les blogueres de Fra Roger que han fet el taller, i les blogueres han après moltes coses del que han escoltat.
Aquí pots veure i descarregar-te el reportatge que va publicar al Diari Menorca: Taller Memoria info Diari Menorca
,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: