AlternaChef 2016, moretum i una recepta de Art de la Cuina

Alternachef 2016 grup

El dissabte 21 de maig a les 20h, al pla de Sa Creu de Sant Lluís, els fogons del concurs AlternaChef es van tornar a encendre per a celebrar la segona edició d’aquest concurs de cuina per a joves, que forma part del programa d’oci saludable AlternaNits, organitzat per InJove Menorca.

Un total de 52 joves procedents dels Casals de Joves de tota Menorca, distribuïts en 7 equips, van dur a terme amb molta il·lusió una gran feina per elaborar els tres plats que el jurat va requerir per passar la prova. Els possibles futurs cuiners van demostrar al jurat les seves capacitats culinàries elaborant receptes de plats amb història, vinculats a la tradició culinària de Menorca, com un «Moretum» (pasta de formatge, oli i herbes aromàtiques, amb origen a l’antiga Roma), uns pans farcits de carn de moltó (recepta de l’Art de la Cuina de Fra Roger, un manuscrit del segle XVIII) i uns postres a lliure elecció i creació.

Alternachef 2016 panets farcits

Es va atorgar un premi al Millor Plat a l’equip del Casal de Joves de Maó, i dos premis al Millor Equip als casals de joves des Mercadal i Es Castell. Tots tres grups van rebre com a obsequi un petit forn elèctric per al seu Casal de Joves. El certamen va comptar per segon any amb la col·laboració de l’entitat gastronòmica i cultural Fra Roger. El president de l’entitat i cuiner, Josep Borrás, i els membres de la junta Ague Pons Villalonga i Antoni Aguiló, van proposar les receptes del concurs, i van formar part del jurat, juntament amb Montse Morlà, alcaldessa de Sant Lluis, i Susana Mora, consellera d’Ocupació, Projecció Econòmica, Juventut i Esports del Consell Insular de Menorca. El jove estudiant de cuina, Francesc Aguiló, va conduïr l’esdeveniment. També es va comptar amb la col·laboració de COINGA i la Cooperativa de Consum San Crispín.

La trobada va finalitzar prop de les 23 hores amb una degustació de braç de gitano i amb els joves tornant als seus respectius pobles amb la il·lusió i la intenció de preparar-se pel proper AlternaChef.

AlternaChefs

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: