Dinar de Lletres, art i gastronomia

Dinar Lletres cuiners

Fra Roger i l’associació cultural esFar vam organitzar, el passat dissabte dia 23 d’Abril a l’espai d’art Biel Mercadal des Mercadal, un Dinar de Lletres, en el que es va fusionar literatura, art i gastronomia. Tres escriptors/poetes van presentar durant el dinar els seus darrers llibres: Damià Rotger Lletrescades, Emili Sánchez, L’Afrau del Nigromat i el Senyor Ca, A foc creuat.

El dinar va ser preparat per la jove estudiant de cuina Maite Vilamalla, amb la col·laboració del cuiner Isaac Bernal, i el menú va consistir en diverses elaboracions gastronòmiques el nom de les quals feia referència a les lletres i l’escriptura. Aquests son els noms dels plats:

Cóctel picant. Aigua de València amb espícies i pebre de banyeta
Negre damunt blanc. Taco de butifarró negre fet amb alls tendres, «orejones» i pinyons, damunt alioli, amb tomàtiga fresca, ceba, puré d’advocat i fulls de coriandre
Milfulls. Lassanya de verdures inversa amb papadum, beixamel de cabra i cardamom
Sopa de lletres. Rissoto de pasta de lletres amb bolets, formatge de Menorca i rúcula
Tinta xina. Broquetes de calamarets amb tomàtigues xerri confitades amb herbes, ceba amb oli de cítrics i espècies, espuma d’alioli de soja i tinta
Textures afrodisíaques.  Tarta de maduixes deconstruida, congret d’oli d’oliva, maduixes macerades, gominoles de maduixa i de mojito, esponja de fresa i nata mascarpone

Al Dinar de Lletres hi van assistir, entre d’altres, la directora general de política linguïstica Marta Fuxà, el conseller de cultura i educació del Consell de Menorca Miquel Àngel Maria, i el president de Fra Roger Josep Borrás. Tots els participants van gaudir d’una experiència que van qualificar de molt especial i gratificant, tant per la part literària com la gastronòmica, i per la bellesa de l’espai, un pati interior des Mercadal.

Aquí pots veure un video, en format time lapse:

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: