Això és mel, un viatge fascinant a la Menorca talaiòtica

Aixo es mel talaiotic Coca i Caldentey

Un viatge fascinant a la Menorca talaiòtica. La força de les pedres, d’una cultura que ha forjat el paissatge de Menorca i la personalitat dels Menorquins. El programa Això és Mel, de IB3 Televisió, viatja a l’època talaiòtica. 2100 anys abans de Crist Mallorca i Menorca van ser habitades per una civilització que va deixar a les Illes Balears un patrimoni de valor incalculable.

En Toni Gomila visita Torre d’en Galmés, el poblat més gran, amb l’arqueòleg Borja Corral, per veure com vivien, què menjaven i com s’entretenien els primers pobladors de Menorca. Descobreix com valoraven els pobles mediterranis la destresa dels foners de les Illes, amb el també arqueòleg Toni Ferrer, passejant per la necrópolis de Cala Morell. Se submergeix davall l’aigua a Cales Coves, amb l’arqueòleg Octavi Pons, per descobrir els tresors arqueològics que s’amaguen davall la mar; i veu el myotragus al Museu de Menorca, la cabrà endèmica de les Balears. També va a l’edifici més emblemàtic que es conserva, la Naveta dels Tudons, on xerra amb l’arqueòloga Joana Gual de la feina que s’està fent per aconseguir que tots aquests monuments siguin declarats Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Aixo es mel talaiotic Pelfort Gomila i Caldentey

En Tomeu Caldentey cuina als peus del talaiot de Curnia amb el xef Patrick James, del restaurant Pan y Vino (Torret – Sant Lluis), la carn més apreciada per als talaiòtics, el cabrit, i ho fa amb un format i un regust francès molt interessant. Amb en David Coca, xef del restaurant Sa Llagosta (Fornells) fan un plat per demostrar com va influenciar l’arribada dels romans a Menorca en el canvi de gustos alimentaris dels talaiòtics; al peu de la taula de Talatí de Dalt preparen un garum damunt un blinis de figues i decorat amb una espina de peix fregida. En Tomeu i en Toni visiten el Museu de Menorca per descobrir, de la ma de l’escriptor gastronòmic Pep Pelfort, quina relació tenen les formatjades amb els primers pobladors de Menorca. Finalment, aniran al magnífic poblaat talaiòtic de Torralba d’en Salort per a preparar una ensalada prehistòrica, feta amb herbes silvestres, formatge de cabra i carn seca.

No te perdis el programa, aquí: Això és Mel, un viatge a la Menorca talaiòtica

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: