Agroxerxa, el producte de Menorca a un clic

Agroxerxa imatge web

Agroxerxa és germana d’un projecte que l’associació Fra Roger va dur a terme durant el primer semestre de 2015 en el marc del programa Leader, «Valoració del producte de Menorca a través de la gastronomia». L’experiència va ser molt enriquidora, les activitats duites a terme molt interessants i participades, i els resultats molt encoratjadors, tota vegada que es van plasmar en l’anomenada Declaració de Mongofra sobre «Gastronomia i producte de Menorca». Prop de sis mesos després de concloure aquell projecte, la germana Agroxerxa no s’ha aturat, està caminant amb pas ferme, creixent i madurant, per a convertir-se en el catàleg per excel·lència sobre producte de Menorca, productors i punts de venda. Fa uns dies, Joan Mascaró va publicar aquest reportatge al setmanari El Iris. Aquí el teniu:

«Quan just fa sis mesos que s’ha posat en marxa, la iniciativa anomenada Agroxerxa, en la part de donar a conèixer tots els productes alimentaris del sector primari de Menorca a través d’una web (http://agroxerxa.menorca.es), integra ja a quasi bé 100 productors, que ofereixen un total de 570 productes (tant de terra com de mar) que es poden trobar a més de 250 punts de venda, a la vegada que inclou una setantena llarga de restaurants i d’hotels que utilitzen productes d’aquest sector primari de l’illa. Aquestes xifres, tot i que han d’anar augmentant, sobretot pel que fa a restaurants i hotels, perquè és un dels camps que poden fer pujar més la demanda de productes de Menorca, ha superat les expectatives que inicialment es tenien, segons comenten el director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), David Carreras, i la tècnica ambiental de l’OBSAM que gestiona aquest projecte Agroxerxa, Eva Cardona.

Un inici coincidint amb la Declaració de Mongofra
Va ser amb el finançament inicial del programa Leader, i també de l’Institut Menorquí d’Estudis, que el projecte Agroxerxa es va posar en marxa des de l’Observatori Socioambiental de Menorca. De fet, es pot dir que la iniciativa Agroxerxa camina en dues direccions, a través de dues branques evidentment en paral·lel però diferenciades quant a l’execució material: el mostrador del projecte que és el catàleg on line a través de la web, que és del que parlen els nombres que dèiem i del que sobretot volem rallar en aquest article; i la part més de visibilitat i promoció del producte local com a part de la cultura a través de la gastronomia, de la qual s’encarrega l’associació Fra Roger amb les activitats que desenvolupa durant l’any.»

Podeu llegir tot el reportatge aquí: Agroxerxa article Joan Mascaro

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: