Fra Roger participa a la Fira «Orígens»

Els dies 21 i 22 de novembre es va celebrar a Olot (La Garrotxa, Girona) la IV edició de la Fira Agroalimentària de Productes de Qualitat de Catalunya «Orígens», i l’associació Fra Roger hi va estar present, convidada per Sa Cooperativa del Camp de Menorca, que va acudir a la fira atenent una invitació dels organitzadors, que van voler que Menorca hi participés com a «Territori Convidat», i amb el suport del Consell Insular de Menorca.

Fira Origens stand

Sa Cooperativa va disposar, durant els dos dies de la fira, d’un espai per a l’exposició, tast i venda de producte de Menorca de qualitat. Van tenir presència a l’epai «Menorca, territori convidat» una important quantitat i varietat de productes, com ara formatge, embutits, conserves, mel, oli, sal, tàperes, licors, carquinyols, herbes aromàtiques, etc . L’afluència de públic va ser continuada i molt nombrosa, i les vendes, tant dels diferents tasts que havía preparat Sa Cooperativa, com del producte (sobretot formatge i sobrassada), van ser constants durant tota la fira. L’estand de Menorca, magníficament posat, va ser un dels més concorreguts; els assistents que s’hi atracaven manifestaven una gran admiració per Menorca i el seu producte. Els 3 tasts que s’oferien a l’estand de Menorca eren: brussat amb canyella, llimona i sucre, amb figat i carquinyol; formatge semi curat amb membrillo i oli de romaní; i formatge curat amb melmelada de tomàtiga.

El dissabte a les 19h15, Antoni Juaneda, de Fra Roger, i Tolo Mercadal, de Sa Cooperativa, van fer la presentació «El formatge de Menorca a la gastronomia», amb la conducció del periodista Pep Nogué, que els va anar interrogant, fent un recorregut per la història del formatge de Menorca, el procés de producció, les varietats i formes que es fan, les seues aplicacions gastronòmiques, etc, fent-se especial èmfasi en l’ús del formatge com a producte i ingredient de plats de la nova cuina menorquina, en la línia de valoració del producte de Menorca a través de la gastronomia en la que vé treballant Fra Roger i Sa Cooperativa. Aquest diàleg va ser ilustrat amb diverses imatges relatives al que s’estava xerrant, paissatge de Menorca, els seus formatges i diversos plats que de cada vegada estan tenint més presència als restaurants i les taules particulars de l’illa.

Fira Origens aula

En acabar la xerrada es van donar a tastar als assistents dues el·laboracions fetes amb formatge (preparades per cuiners catalans afincats a Menorca), que incorporàven algún producte l’Olot, fent així una fusió entre els dos territoris, i visualitzant la presència de Menorca a la fira. Teresa Montesinos i Aleix Pagan, del restaurant Passió Mediterrània (port de Maó), van fer un Tartar de fuet d’Olot amb formatge d’ovella curat de Menorca, i tomàtiga en dues textures; i el cuiner Lluc Guix, nascut a Olot, i alter ego de David Coda de Sa Llagosta (Fornells) va preparar un Brussat amb gelatina de mel de Menorca, gelat de canyella i cruixent de tortell d’Olot; els dos tasts vas estar acompanyats d’un vi de Favàritx.

Durant la fira van passar per l’estand de Menorca diverses personalitats i amics de Menorca: els consellers de la Generalitat Francesc Homs i Felip Puig, que van provar els tasts que oferien les al·lotes de Sa Cooperativa; el professor i escriptor gastronòmic Jaume Fàbrega, autor de diversos llibres de gastronomia (entre ells La cuina de Menorca, escrit amb la desapareguda Carme Puigvert); i Pep Palau, de Fòrum Gastronòmic, organitzador de la fira i d’altres esdeveniments.

Fira Origens Jaume Fabrega i Pep Palau

Aquesta acció conjunta de Sa Cooperativa i Fra Roger s’emmarca en el conveni de col·laboració que ambdues entitats van signar el mes de maig d’enguany, i va comptar amb el suport del Consell Insular, tota vegada que es tracta d’una de les línies estratègiques del govern del Consell, de valoració, difusió i promoció del producte de Menorca fora de l’illa. El Consell va estar representat durant els dos dies de la fira pel director insular de Projecció Econòmica, Miki Company. Per la seua part, Sa Cooperativa del Camp va estar a la fira amb el seu director comercial, Tolo Mercadal, i amb Cati Teixidor i Monica Mir, que van atendre la parada de Menorca amb professionalitat i eficàcia, dispensant als assitents un tracte inmillorable que va contribuir, sense cap dubte, a l’èxit de l’estand de Menorca. Fra Roger va estar representat pel seu secretari, Antoni Juaneda.

Informació premsa: Menorca al dia 17.11.2015 Menorca al dia 22.11.2015

Video resum de la fira:

Fira Origens cartell

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: