iSafrà, l’or vermell de Menorca al mon…

Safra Menorca safra

El dissabte 7 de novembre, convidats per Omar Zola, vam visitar iSafrà, l’explotació de safrà de Menorca, a la finca Santa Margarita des Mercadal. Feia un dia preciós de novembre, soleiat, que ens va permetre gaudir dels colors i les olors de l’anomenat or vermell. Omar ens va mostrar les flors sembrades, a punt de recollir, i la sala on separen els pistils de la flor, per a dur-los a secar, el mateix dia per tal que conservin totes les seues propietats.

ISafrà ocupa unes parcel·les de 0,22 hectàries a la finca Santa Margarita on, a través d’un procés totalment artesanal, sense aditius ni quimics, s’obté safrà biològic, d’una excel·lent qualitat, certificada com a de Primera Categoria per part d’un organisme autoritzat, i tornant a produir safrà a Menorca després de 300 anys.

ISafrà comercialitza el seu producte en diferents formats: Nano, que és una mini dossis; Tube, probetes de vidre que contenen entre 1 i 3 grams de safrà; i properament posaran a la venda la iBox, la versió més elegant i exclusiva, que inclou un mini morter i una massa d’acer molecular, per tal de moldre el safrà i aprofitar al màxim les seues propietats.

Finalment, esmentar que a la seua web, iSafrà destaca els efectes beneficiosos del safrà per a la salut (combat l’envelliment, estimula el metabolisme, és un protector cardiovascular, anti depresiu, tonificant del sistema nerviós, sedant, promou les funcions digestives, etc) i ens proposa diferents maneres de consumir-lo. Consulta la seua web i coneix un poc més d’aquest or vermell, un producte elaborat a Menorca, que ja ha convençut a alguns dels millors restaurants de l’illa, que l’han incorporat entre els ingredients de la seua cuina. Mira aquest video, t’agradarà.

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: