Diàleg a Mongofra: «Gastronomia i producte de Menorca»

dialeg mongofra grup

Durant els dies 12 i 13 de juny, en col·laboració amb la Fundació Rubió Tudurí, i amb el format dels «Diàlegs a Mongofra» de la pròpia fundació, l’Associació Fra Roger va organitzar unes jornades d’anàlisi i conclusions sobre l’objecte del projecte «Valoració del producte de Menorca a través de la gastronomia», finançat pel Programa Leader, amb l’objectiu d’elaborar i consensuar un document estratègic sobre l’assumpte i amb la participació de les persones i entitats que hi tenen a veure i que han colaborat i participat en les activitats desenvolupades durant el desenvolupament del projecte.

Divendres 12 de juny a les 20h es va fer una conferència a la Biblioteca – Arxiu Fernando Rubió, a càrrec d’Ana Fernández, sobre «Gastronomia i producte local a Euskadi». La ponent és tècnica del àrea de suport financer a projectes de la Fundación Pública HAZI Fundazioa (depenent de la Viceconsejería de Agricultura, Pesca y Política Alimentaria del Govern Basc) i responsable tècnica del grup d’acció local MENDINET, únic grup d’Euskadi. Va ser presentada per Sergi Marí, director de l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM).

dialeg mongofra conferencia

Dissabte 13 de juny, de 10h a 12h30, a la finca Mongofra Nou, es va celebrar un debat per a l’elaboració del document estratègic «Gastronomia i producte de Menorca». Hi van assistir 20 persones i entitats relacionades amb el sector de la gastronomia i el producte local i de temporada, i son aquestes:

Josep Borràs (president de Fra Roger), David Carreras (cap de projectes de l’OBSAM), Eva Cardona (coordinadora del projecte Agroxerxa i representant de l’associació VSF-Justícia Alimentària Global), Núria Llabrés (membre del GOB, responsable programa Custòdia Agrària), José Bosch (president de l’Associació de Restauració de CAEB Menorca), Jaume de Febrer (vicepresident d’ASHOME i propietari de Restaurant i Turisme Rural), Tolo Mercadal (gerent de Sa Cooperativa del Camp), Bella Angela Ester (presidenta de la Cooperativa San Crispín), Antoni Aguiló (gerent de la Cooperativa San Crispín), Joana Arias (vocal de la Cooperativa San Crispín), Alexandra Bütikofer (presidenta d’APAEM), Sam Moll (president d’Oli de Menorca), Pito Quintana (president de la Confraria de Pescadors de Maó), Bosco Triay (president del CRDO Queso Mahón – Menorca i propietari de Restaurant i Turisme Rural), David Vidal (director de la Fundació Destí Menorca), Ague Pons Villalonga (bloguera gastronòmica, membre de Fra Roger), Maria Solivellas (cuinera i restauradora, Mallorca), Judith Morillas (Sa Xaranga, serveis socioeducatius i de lleure), Antoni Juaneda (secretari de Fra Roger), Sergi Marí (moderador, director de l’OBSAM).

dialeg mongofra taula 2

Es va produir un interessant debat, amb aportacions de tots els assistents, que van manifestar el seu compromís amb la valoració i difusió del producte de Menorca, i d’incorporar-lo també a l’oferta gastronòmica dels restaurants i establiments turístics, a més d’assumir els principis de la sobirania solidària i les bones pràctiques agrícoles, ramaderes i pesqueres. El resultat és l’anomenada Declaració de Mongofra, que pots veure i descarregar-te aquí: Declaracio de Mongofra 2015 Producte Local i Gastronomia

Premsa: http://menorcaaldia.com/dialegs-en-mongofre-para-potenciar-el-producto-local/

,
One comment to “Diàleg a Mongofra: «Gastronomia i producte de Menorca»”
  1. Pingback: Fra Roger Gastronomia i Cultura | Agroxerxa, el producte de Menorca a un clic

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: