Fra Roger, en el II Congrés Internacional de Patrimoni Mundial

Congres Patrimoni imatge

L’associació Fra Roger gastronomia i cultura ha participat en el II Congrés Internacional de bones pràctiques en Patrimoni Mundial, persones i comunitats, que s’ha celebrat a Menorca del dia 29 d’abril al dia 2 de maig, i a la jornada participativa prèvia, del dia 18 d’abril.

El dissabte 18 d’abril Pep Pelfort, del Centre d’Estudis Gastronòmics de Menorca i membre fundador de Fra Roger, va exposar el Quadern de Folklore del que és autor, «Talaiots i formatjades»; i Rosa Rotger, també membre fundadora de l’associació, autora del blog gastronòmic «Tiberis a casa» va oferir unes formatjades de carn elaborades per ella.

Talaiots i Formatjades carpa congres

El dijous 30 d’abril, a la plaça Biosfera de Maó, es va fer un taller gastronòmic anomenat «Menorca Talaiòtica al plat». Victor Bayo, xef de l’Hotel Rural & Restaurant Alcaufar Vell, i Antoni Juaneda, secretari de Fra Roger, van explicar als congressistes com la cultura talaiòtica està present al dia a dia de Menorca, i en aquest cas, en els restaurants, mitjançant la realització d’un plat.  Després, Victor va preparar els ingredients d’aquest plat i els va facilitar als congressistes que, en grups, van haver de composar un poblat talaiòtic comestible. L’activitat va ser molt divertida, i el resultat molt sorprenent, per la creativitat i la qualitat de les composicions. Alguns se’l van menjar.

somtalaiotics Congressistes

La tresorera de Fra Roger, Sión Bosch, va aprofitar per a presentar els nous delantals de l’associació, molt pulits i apreciats, i per a difondre i vendre el llibre Art de la Cuina, tota vegada que al Congrés hi havia participants de tot el món, que es van interessar molt per l’associació, per l’obra de Fra Roger i, en general, pel patrimoni culinari de Menorca.

somtalaiotics Victor Sion

Aquí pots veure, i descarregar-te, el programa: Congrés Patrim activividad dia 18

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: