Cuina de proximitat, escola i familia

Cuina proximitat, escola i familia

El dissabte dia 28 de març, al col·legi Margalida Florit de Ciutadella, Fra Roger, en col·laboració amb Cáritas Menorca i GOB Menorca, i l’assessorament de l’empresa Sa Xaranga, va organitzar una jornada de «Cuina de proximitat, escola i família», amb aquest programa:

10h30: Taller de cuina en família, amb Silvia Anglada i Toni Tarrago Costa de Es Tast De Na Silvia, restaurant ecològic, i primer restaurant integrat al moviment Slow Food de Menorca. Al taller hi van participar 50 persones, entre pares, mares i fillets, que van elaborar 10 quixes (pastissos) de verdures i fruites de temporada, amb farina de xeixa de Menorca, i ous, llet i formatge de l’illa. Les quixes cuinades van servir d’aperitiu al final de la jornada.

Aquí podeu veure, i descarregar-vos, la recepta: Recepta QUIXES DE PROXIMITAT

jmf silvia sofregint

11h30: Jocs agroalimentaris, a càrrec del GOB Menorca i Cáritas Menorca Des de fa uns anys el GOB i Cáritas treballen conjuntament en temes de consum responsable, ajudant a les escoles a incorporar el producte local i sostenible dins dels menjadors escolars i a integrar aquests valors educatius a la comunitat educativa. Els jocs van servir perquè els fillets i filletes poguessin jugar i aprendre sobre les fruites i verdures de temporada, les races autòctones… d’una manera molt divertida, amb un joc anomenat «La gallina menorquina», del tipus la Oca.

jmf jocs agroecologics

12h00: Xerrada sobre «Consum responsable en el dia a dia familiar», a càrrec d’Ernest Fortuny. Després del taller de cuina, l’educador Ernest Fortuny va fer una xerrada per als pares i mares sobre el poder dels consumidors, sobre el consum responsable en l’àmbit familiar. N’Ernest és un educador compromès amb la sostenibilitat; és pioner en l’educació ambiental, essent un dels fundadors de l’Escola de Natura que va operar uns anys al municipi des Castell; ha estat coordinador de la Fira de la Ciència i ha rebut el premi Pere Prats de Medi Ambient. És també responsable del blog Hort i Feina

jmf ernest evangelitzant

Aquesta activitat forma part del projecte «Valoració del producte de Menorca a través de la gastronomia», que compta amb ajut del Programa Leader. Colabora en l’organització Sa Xaranga, empresa dedicada a serveis socioeducatius i de lleure

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: