L’associació Fra Roger, a la Fira de Nadal de Ferreries

Fira Nadal Ferreries

L’associació Fra Roger, gastronomia i cultura va participar a la Fira de Nadal de Ferreries, el diumenge 14 de desembre de 2014, atenent una invitació de l’Ajuntament de la vila. El gran protagonista va ser, una vegada més, el nostre estimat Fra Roger, i el seu receptari de la primera meitat del segle XVIII, avui el llibre Art de la Cuina. Els cuiners ferreriencs Damià Coll, Toni Pons i David Coca, i el català Lluc Guix van fer una demostració de cuina històrica en directe, a la plaça del poble.

Coca, Coll i Guix havien preparat una porcella rostida, sense ossos, que van acompanyar amb «La salsa que se acostuma fer per Nadal en los nostros Convents» (recepta núm. 5 de Art de la Cuina), i un brou (recepta núm. 23 «Altra sopa diferent») amb una pilota de moltó (de la recepta núm. 17 «Altre plat de pilotes diferents»); per la seua part Toni Pons va fer, en el moment, unes neules farcides de crema de torró, que feia a Ferreries «en Feliç», un personatge popular i molt recordat.

Abans, però, Pep Pelfort, acompanyat pel batle de Ferreries Manolo Monerris, i pel secretari de Fra Roger, Antoni Juaneda, va explicar l’orígen i el perquè de l’associació, i es va referir, a més, a l’esmentada recepta núm. 5 , la «salsa de Nadal» ben curiosa. El nombrós públic assistent va gaudir del saborosos tasts, i en acabar el batle va obsequiar Fra Roger amb el llibre «Història de Ferreries», d’Antoni Camps Fullana.

Durant l’acte es va donar una imatge ben cuirosa: quasi 300 anys després, David Coca va emular Fra Roger, però en unes circumstàncies totalment diferents. Mentre Fra Roger feia una labor benefactora a la població de Ciutadella, el cuiner ferrerienc dona a provar la sopa que havien preparat, una tassa de brou calent.

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: