Pau Faner prologa el llibre «Sa cuina d’es poble de Menorca», d’en Bep Al·lès

En Bep Al·lès, que s’agrada d’anomenar-se en Bep de l’Iris, ha escrit un llibre de cuina molt complet, Sa cuina d’es poble de Menorca. D’entrada em crida l’atenció el títol mateix del llibre, perquè a Menorca no n’hi ha un, de poble, sinó molts, i tots tenen la seva personalitat, presenten variants lingüístiques de la parla catalana i si bé comparteixen moltes característiques comunes en això de la cuina, tots elaboren les receptes amb matisos diferents.

En aquest llibre veig que en Bep de l’Iris ha fet l’esforç d’unificar totes aquestes receptes i dedicar a totes la seva atenció, de manera que el llibre es podria dir ben bé: Sa cuina d’es pobles de Menorca. Això vol dir dues coses: que la cuina que s’hi explica és gairebé de tradició oral i prové de les pràctiques ancestrals de la gent de Menorca, i que és tan popular com el rallar de tots els recons de Menorca. Tant és així que en Bep de l’Iris sovint constata la procedència de les receptes, arribant gairebé a assenyalar-la amb el dit. Diu per exemple …

Pots llegir tot el text a aquest enllaç: Pròleg d’en Pau Faner al llibre «Sa Cuina d’es poble de Menorca», d’en Bep Al·lès 

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: