Escabetx de raor i esclata-sangs, una versió de la recepta 125 de Art de la Cuina (Pep Pelfort)

Menorca Mao Pep Pelfort cocinero plato tipico menorquin "Raons amb sclatasangs"

Menorca Mao Pep Pelfort cocinero plato tipico menorquin “Raons amb sclatasangs”

Combinació de mar i muntanya amb productes típicament menorquins que és a la vegada una adaptació de la recepta 125 de Fra Roger “Altre plat de peix ab escabetx ab lo peix frit” del segle XVIII, canviant el peix i afegint bolets. També emprava safrà de Menorca, ara recuperat el seu conreu per Tornalti Cases Noves i Isafrà amb excel·lents resultats.

Ingredients per a 4 persones:

4 raors frescos, ½ kg d’esclata-sangs acabats de collir Alls de Menorca, Safrà de Menorca, Vinagre de vi blanc Vi blanc de Menorca, Espícies (Fra Roger es referia al pebre de Jamaica, però serveix pebre bo), Clau, Coriandre de Menorca, Llor, Romaní i Oli d’oliva de Menorca

Menorca Mao Pep Pelfort cocinero plato tipico menorquin "Raons amb sclatasangs"

Menorca Mao Pep Pelfort cocinero plato tipico menorquin “Raons amb sclatasangs”

Elaboració:

Salar el peix net per espai de mitja hora per millorar la consistència. Enfarinar i fregir en oli. En un tià de terrissa fregir lleugerament amb oli nou els alls sense pelar, només amb un cop sec per extreure aromes. Afegir els bolets ben salats i totes les herbes. Abocar tot d’una el vi i vinagre suficient per cobrir bolets i peix Donar-li un bull de 5 minuts (just quan canvia d’olor). Afegir-hi el peix amb el safrà (no cal torrar-lo si és fresc o ben envasat). Aturar el foc i deixar refredar.

El plat necessita repòs d’almenys 24 hores per equilibrar els gustos, però continua millorant dia rera dia. De fet, es tracta d’una conserva que Fra Roger li donava 8 dies de vida l’estiu i 20 l’hivern. I hem comprovat que és cert, lògicament només l’hivern per la selecció de producte.

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

A %d blogueros les gusta esto: