Altra panadera ab tomàtigues, prunes i confitura (114), per Miquel Mariano

Miquel Mariano, cuiner, xef de Ca N’Aguedet, impulsor de la cuina tradicional menorquina i gran coneixedor del receptari de Fra Roger, va explicar i va fer aquesta recepta durant el taller de cuina coventual que es va celebrar al convent de Santa Clara de Ciutadella el divendres 16 d’octubre de 2015. Aquests son els ingredients, i la forma d’elaboració, de la «Altra panadera ab tomàtigues, prunes i confitura», la recepta núm. 114 de Art de la Cuina.

Ingredients (4 persones):

1 porro, 2 cebes, 4 grans d’all, 2 tomàtics de ramallet, 2 dorades (mig quilo cada una aproximadament), safrà, clau, sal, oli d’oliva, aigua (per a fer un fumet de peix), prunes, panses, confits, torrades de pa

Elaboració:

Agafam els dos peixos, els filetejam, llevam les espines i els caps, els tallam en 8 trossos i els reservam. Amb les espines i els caps feim un fumet de peix. Mentrestant tallam els porros, les cebes, els tomàtics pelats i laminam els alls. Tot això ho sofregim dins d’un tià de terra amb oli d’oliva. Quan el sofrit estigui a punt hi tiram les panses, les prunes, les espicies (clau i safra) i, en darrer terme, el fumet de peix (1 litre, més o menys), i els 8 trossos de peix. Deixam que tot plegat faci un bull de 7 minuts. Llavors, apaguam el foc i hi tiram els confits.

Notes finals: Per servir el plat col·locam les sopes de pa torrat (llesques molt fines) a la base i tiram la sopa damunt; Tenir en compte que si els confits es tiren amb el foc encès es fondran.

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: