Altra crema de xacolate (106), per Joan Bagur i Doro Biurrun

En dues ocasions hem pogut degustar la recepta núm. 106 de Art de la Cuina «Altra crema de xacolate», una de les moltes curiositats, i genialitats, de Fra Roger. Segons Pep Pelfort és una raresa que el nostre bon amic Francesc Roger (o Rotger?) ja fes xocolati en crema, que és com queda si es fa amb la seua recepta, durant la primera meitat del segle XVIII. Apart, les connotacions pecaminoses que podia tenir el xocolati per a l’esglèsia, però això és un capítol apart.

Altra crema de xacolate 106

Déiem que haviem pogut menjar xacolate de Fra Roger en dues ocasions. La primera va ser amb motiu del sopar amb un Menú del segle XVIII que vam organitzar al Jardí de Ses Bruixes el 3 d’octubre de 2014. Aquesta recepta va ser el postre d’un magnífic menú, i Joan Bagur la va anomenar «Crema de xocolati amb ganache de xocolati blanc i cafè, i terra de cacau negre». Aquí pots veure veure i descarregar la recepta Crema de xocolati amb ganache de xocolati blanc i cafe, i terra de cacau negre i veure una imatge

Altra crema de xacolate Joan Bagur

Quasi sis mesos després, amb motiu de la participació de Fra Roger a les XI Jornades d’Història Local i Patrimoni Cultural a Alaior, el xef Doro Biurrun, de Sa Parareta den Doro i de Terra Bistro Bar, va interpretar la recepta de Fra Roger, i en va fer la seua versió, amb un resultat excel·lent, que va agradar moltíssim als assistents a les jornades. Aquí pots veure, i descarregar-te, les dues versions la de Fra Roger interpretada per Doro, i la seua pròpia, que anomena «Cremós de xocolati amb canyella i caramel»Altra crema de xacolate dues versions i a aquesta imatge, les podeu veure:

Altra crema de xacolate Doro Biurrun

,

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Translate »
A %d blogueros les gusta esto: